wat is storytelling

Zoekwoorden vinden voor je blogs

Zoekwoorden vinden, onmogelijk of kan jij dit ook? 

Zoekwoorden vinden op een makkelijk manier

Als ondernemer wil je gebruik maken van zoveel mogelijk marketing. Een van de dingen die je dan ook elke week doet is een blog schrijven. Dit is de manier om meer van jezelf en je expertise te laten zien. Je inspireert je potentiele klanten en zorgt ervoor dat je lezers zich inschrijven op je maillijst. Weet je al hoe je veel bezoekers naar je blog krijgt?

zoekwoorden vinden voor je blogs

Zoekmachine

Misschien is dit geen groot nieuws maar Google is een zoekmachine. Waarschijnlijk gebruik je deze zoekmachine elke dag. Persoonlijk zoek ik elke dag wel wat op. Met je blogs wil je antwoord geven op de vragen van je doelgroep. Dan maak je van je blog een boeiend verhaal.  

Waarom gebruik je zoekwoorden

  • Geef antwoord op de vragen van je doelgroep
  • Los een probleem op van je doelgroep
  • Zorg ervoor dat je blogs worden gelezen
  • Krijg gratis bezoekers naar je website

Gebruik de juiste zoekwoorden

Een blog schrijf je om je doelgroep te inspireren en verder te helpen. Je deelt een stukje kennis en expertise om een band op te bouwen met je lezers. 

De onderwerpen, ook wel zoektermen die je doelgroep gebruikt  daar wil je op inspelen. 
Dit zal ervoor zorgen dat er meer bezoekers naar je website komen. En dat allemaal op een gratis manier.

Bloggen is daarom ook een veel betere en goedkopere manier dan continu te adverteren. 
Mits je het op de juiste manier doet natuurlijk. 

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je hoog eindigt in de zoekmachine. Alleen dan zal er een constante stroom van bezoekers zijn.

zoekwoorden vinden voor je blog

Een zoekwoord onderzoek

Voordat je een blog schrijft moet je eerst weten op welke woorden gezocht wordt.

Dit is belangrijk omdat je deze woorden gaat gebruiken in je blog titel en op de andere plekken die belangrijk zijn.   

Het is nodig dat je verschillende zoekwoorden gaat onderzoeken om erachter te komen welk woord het meest wordt gebruikt.

Zelf zoek je ook regelmatig iets op in de zoekmachine. Door erachter te komen op welke woorden er elke maand veel wordt gezocht schrijf je heel strategisch je blogs. Je doet natuurlijk niet voor niets

Welke tools kan je gebruiken?

  • Google zoekbalk
  • Kwfinder
  • Ubersugest
  • Semrush

De simpelste manier

De makkelijkste manier is de Google zoekbalk te gebruiken. Vul een term in en kijk wat er in de zoekbalk verschijnt. Bekijk de verschillende titels die verschijnen op de eerste resultaatpagina en kijk ook naar de suggesties die onderin de pagina staan aangegeven. Verwerk deze suggesties in je bericht en schrijf een langer en beter stuk dan de artikelen die bovenin staan op de eerste resultaat pagina.

zoekwoorden vinden

Kwfinder

Een andere handige tool die je gratis kan gebruiken is kwfinder. Er zijn maar een beperkt aantal zoekopdrachten per dag te gebruiken. Vul een zoekterm in van twee of drie woorden en kom erachter hoeveel hierop wordt gezocht. Bekijk dan het maandelijkse zoekvolume en hoe moeilijk het is om hierop hoog te eindigen.

Ubersugest

Een andere handige tool is ubersugest. Hierin vul je een zoekterm in en kijk je hoeveel hierop wordt gezocht. Een nieuwe functie van deze tool is de site audit. Vul de url in van je website en ontdek op welke pagina’s je nog verbeteringen moet aanbrengen. In ubersugest kan je de concurrenten ook bekijken. Dit is altijd handig om je eigen zoekwoorden te bepalen.

Semrush

Voor deze tool kan je per dag een aantal gratis zoekopdrachten uitvoeren. Naast je zoekwoorden onderzoek kan je ook nog eens de concurrenten analyseren, bekijk door welke zoekwoorden je concurrenten hoog eindigen en maak hier gebruik van.

Ik ben heel nieuwsgierig naar de tools die jij gebruikt. Zoekwoorden vinden is niet meer lastig maar kan jij ook.

Download het e-boek gratis

* indicates required

Vink onderstaande vakje aan om de blogtips te ontvangen.

Je kan je op elk moment weer uitschrijven als je niets meer wil ontvangen.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Winstgevende webshop formule

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *