wat is Pinterest

Wat is Pinterest? En hoe haal je haal je hier bezoekers uit voor je website? 

Dit blog bevat affiliatielinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van de links een aankoop doet. Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Lees hier meer over in de affiliate disclaimer.

Wat is Pinterest?

wat is Pinterest

Wil jij wat Pinterest nu precies is en hoe jij er gebruik van maakt?

Er zijn zoveel verschillende sociale media platformen waar je op kunt inspelen maar er is geen platform zo effectief als Pinterest.

Ik ben een grote fan van Pinterest omdat ik er maar weinig tijd aan hoef te besteden maar wel duizenden bezoekers krijg per maand.

In dit artikel zal ik je alles vertellen over Pinterest. 

Pinterest is een visuele zoekmachine

Het is goed om te begrijpen dat Pinterest geen sociaal medium is als Facebook of Instagram. Bij Facebook en Instagram moet je actief blijven om onder de aandacht te blijven van je doelgroep. Het kost heel veel tijd om daar bezoekers uit te halen.

Pinterest is daarentegen een groot verschil. De afbeeldingen die je hier deelt blijven 3,5 maand actief en leveren je continu bezoekers op. Daarom ben ik fan van dit mooie platform. 

Hoe werkt dit precies? De plaatjes zijn vindbaar door de zoekwoorden die worden gebruikt. Het is daarom ook wel een visuele zoekmachine. 

Het draait allemaal om mooie plaatjes

Pinterest staat bekend om de mooie plaatjes. Daar draait het hele platform dan ook op. Veel mensen hebben hier een verkeerd beeld van.

Ze denken dat het vol staat met knutselwerkjes en recepten maar het wordt gebruikt door bloggers en bedrijven in verschillende niches. Lees hier de volledige lijst met alle niches die zijn te vinden op Pinterest. 

Wat doen gebruikers op Pinterest

De gebruikers op Pinterest gebruiken het platform voor het plannen van aankopen. Stel je voor dat je zwanger bent dan denk je na over hoe jij de babykamer wil inrichten.

Je bewaart dan plaatjes van de babykamer, meubels etc. Bedrijven spelen hier handig op in door afbeeldingen te delen van de producten die zij verkopen. Dit is de reden waarom veel mensen aankopen doen via Pinterest. 

Wat is Pinterest precies voor bloggers

Nu lees je dit artikel omdat jij je afvraagt wat Pinterest precies is en hoe dit platform je blog verder helpt. Ik zal je daar wat meer over vertellen.

Nu je begrijpt dat mensen Pinterest gebruiken om te zoeken naar aankopen en informatie begrijp je misschien dat mensen dus ook zoeken naar de onderwerpen waar jij over schrijft. Vooral de Amerikaanse bloggers hebben dit goed begrepen.

Als je een aantal zoektermen invult in de zoekbalk zie je prachtige afbeeldingen die door bloggers zijn gemaakt. Wat is het doel van deze afbeeldingen? De bezoekers nieuwsgierig maken om op je afbeelding te klikken. 

Hoe gebruik je Pinterest voor je blog?

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om veel tijd en energie te steken in de marketing van je blog. Je moet er nu eenmaal voor zorgen dat je doelgroep weet dat je blog bestaat.

Het gaat niet alleen maar om het schrijven van goede blogs, het gaat er ook om dat je onder de aandacht komt van je doelgroep. Daarom maak ik voor al mijn blogs minimaal 5 verschillende afbeeldingen die ik deel op het platform. 

Waar moeten mijn afbeeldingen aan voldoen?

Ik kies ervoor om te experimenteren met verschillende afbeeldingen en verschillende teksten. Ik kies altijd voor lichte, professionele foto’s in een lifestyle setting. Hier staat Pinterest ook om bekend. 

Ik maak meerdere afbeeldingen om te ontdekken welke pins de aandacht trekken van mijn doelgroep. Ik kom er dan ook achter welke pins juist niet de aandacht trekken van mijn doelgroep.  Ik adviseer je hetzelfde te doen voor jouw blog. 

Hoe maak ik afbeeldingen voor Pinterest?

Ik gebruik afbeeldingen van een stock website Freepik. Via deze website download ik mooie afbeeldingen die ik vervolgens bewerk in het gratis programma Canva. In het programma Canva plaats ik tekst over de afbeeldingen en experimenteer ik met kleuren, lettertypes en de achtergrond van de teksten. 

Hoe deel ik deze afbeeldingen

Om mijn afbeeldingen te delen op het platform heb ik meerdere borden gemaakt die passen bij mijn blog. Borden zijn verzamelplekken voor je afbeeldingen.

Op deze borden bewaar ik mijn eigen afbeeldingen maar bewaar ik ook de afbeeldingen van anderen. Zo gebruik ik een bord alleen maar voor alle blogs die ik heb geschreven maar gebruik ik ook borden over ondernemen, content marketing, online geld verdienen, bloggen etc. 

Bezoekers halen uit Pinterest

Nu begrijp je een beetje wat Pinterest is en hoe het werkt maar hoe haal je er nu duizenden bezoekers uit per maand? Toen ik met mijn eerste blog begon had ik al snel door dat ik bezoekers moest krijgen om mijn blog te laten groeien.

Daarom heb ik alleen gefocust op dit gratis kanaal wat mij heeft geholpen om elke maand 20.000 bezoekers te krijgen. Hoe heb ik dat gedaan?

Ik heb voor alle blogs die ik heb geschreven meerdere pins gemaakt, ik was elke dag actief op het platform en deelde mijn pins op groepsborden. Dit zijn borden waar al veel mensen op actief zijn. Als beginner is dit een ideale manier om snel te groeien. 

Omzet halen uit Pinterest

Als je bezoekers haalt uit Google en Pinterest is het goed om na te denken over de volgende stap. Hoe haal je omzet uit Pinterest?
De eerste manier is pins te maken die naar je salespage gaan. 

De tweede manier is om afbeeldingen te maken die naar een salespage gaan van een product van je promoot als affiliate. 

Een andere manier om omzet te halen is afbeeldingen te maken naar je gratis weggever. Op deze manier verzamel je email adressen en bouw je een band op met je doelgroep.

Wat is Pinterest en waarom is het de moeite waard?

Na het lezen van dit blog begrijp je meer over wat Pinterest precies is en waarom dit de moeite waard is. Ik ben heel blij dat ik Pinterest heb ontdekt omdat ik continu bezoekers krijg door dit platform terwijl ik er maar tien minuten per dag mee bezig ben. 

Om helemaal goed van start te gaan is het slim om meer te leren over Pinterest. Neem het onderstaande e-book door en leer van de vele voorbeelden van andere succesvolle Pinterest profielen. 

Leer alles over Pinterest!

Ontdek dé manier voor meer verkeer, naamsbekendheid en verkopen in minder tijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten