30 tips om sneller en beter te bloggen

Dit blog bevat affiliatielinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van de links een aankoop doet. Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Lees hier meer over in de affiliate disclaimer.

Sneller en beter bloggen

Het schrijven van een blog kost je op dit moment veel tijd. Het is dan elke keer weer de vraag of het je ook wat gaat opleveren. Veel ondernemers met een blog zijn hier veel tijd aan kwijt.

Dit is echter niet nodig. Met een aantal slimme tips lukt het je om meer blogs te schrijven in een kortere tijd. Ben je er klaar voor om in een snel vaart je blogs te schrijven

sneller beter blogs schrijven

1. Waar kan je over bloggen

Om nooit zonder inspiratie te zitten is het handig om een lijstje bij te houden met onderwerpen waar je over kan bloggen. Dit kan een simpele en eenvoudige Excel lijst zijn, maar kan ook een notitie in een kladblok zijn.

2. Brainstormen

Om aan deze briljante lijst met onderwerpen te komen is het nodig dat je ze wel even bedenkt. Voor de een gaat dit misschien zomaar spontaan tijdens je ontbijt of als je in de auto zit.

Ben jij niet een spontane creatie machine? Dan is het goed om de tijd te nemen en hierover te brainstormen.

3. Lay-out van je blog

Het is wel zo prettig als je tevreden bent met hoe je blogs eruit zien. Voordat je een blog online zet weet je precies hoe je verhaal eruit gaat zien.

Wat voor lettertypes je gebruikt en welke afbeeldingen je verwerkt in je verhaal. Kies altijd een thema uit waar jij je goed bij voelt.

Als je dit één keer opzet hoef je het voor de volgende blogs alleen nog maar in te voeren. Dat maakt het supermakkelijk om je blogs er professioneel uit te laten zien.

4. Niemand is perfect

Dit is een belangrijk aandachtspunt omdat je misschien twijfelt over je blog. Je vraagt je misschien af of het wel goed genoeg is en wat anderen hiervan vinden?

Het is normaal om met deze onzekerheden rond te lopen, maar laat ze niet onderuit halen. Deel je blogs ook als je een beginner bent. Je gaat er vanzelf beter in worden.

sneller en beter blogs schrijven

5. Het schrijven en het verbeteren

Dit zijn twee aparte taken die je op een ander moment moet uitvoeren. Het schrijven is het eerste onderdeel, dit neemt het meeste tijd in beslag.

Als je elke week een dagdeel blogs schrijft, kies er dan voor om het niet meteen na te kijken en te verbeteren. Het verbeteren en nalezen van je blogs doe je altijd op een ander moment.

Het werkt het prettigs als je dit de volgende dag pas doet. Dan haal je alle foutjes er zeer eenvoudig uit.

6. Schrijf een aantal mailtjes

Als je al een tijdje bezig bent als blogger, ga je steeds meer samenwerken met andere bloggers en bedrijven.

Er zullen dan regelmatig mailtjes binnenkomen met vragen over je tarief, linkruil en mogelijke samenwerkingen.

Verspil geen tijd door elke keer een nieuw mailtje te schrijven, maar zorg ervoor dat er al een aantal mailtjes klaar staan.

Dan hoef je alleen nog maar de naam aan te vullen en er nog een persoonlijk stukje in te verwerken.

7. Plan alles in

Om elke week een blog te schrijven zijn er een aantal dingen die je moet doen. Om te voorkomen dat je het overzicht kwijt raakt, is het goed om al je taken op te schrijven en in een agenda te formuleren of gebruik te maken van een Trello bord.

8. Onderzoek YouTube

Naast dat er verschillende leuke filmpjes zijn te bekijken, is YouTube ook een vorm van inspiratie. De filmpjes op YouTube zijn allemaal voorzien van een titel met zoekwoorden.

Dat geeft je al genoeg inspiratie om nieuwe titels te vinden over het onderwerp waar je over wilt gaan bloggen.

9. Onderzoek Medium

Een ander platform wat niet kan ontbreken in dit lijstje is Medium. Medium is een online platform wat heel populair is.

Schrijvers over de hele wereld maken gebruik van dit platform, en hier kan jij je voordeel mee doen.

De teksten die goed worden beoordeeld krijgen een ranking op het platform, en verschijnen op de eerste pagina.

Doe je onderzoek en typ een van je zoektermen in om te kijken welke teksten goed worden beoordeeld. Lees de tekst vervolgens door en schrijf je eigen variant over dit onderwerp.  

sneller beter blogs schrijven

10. Weet altijd waar je over gaat schrijven

Met je onderwerplijst maak je het heel eenvoudig voor jezelf om een blog te schrijven. Voordat je gaat schrijven denk je er over na wat het doel is van je blog.

Waar ga je het precies over hebben en wat wil je dat je lezers doen na het lezen. Wil je dat ze iets downloaden, een email adres achterlaten, of een vraag beantwoorden?

11. Bloggen heeft tijd nodig

Bloggen is een van de vele manieren die je uiteindelijk resultaten gaat opleveren. Het is goed om erbij stil te staan dat het tijd nodig heeft om meer bezoekers te krijgen, en hoger in Google te komen.

Laat je niet ontmoedigen door het succes van anderen, en vergelijk jezelf dan ook niet met anderen. Het gaat allemaal om het unieke verhaal wat je deelt. Blijf daar vooral mee doorgaan.

12. Internet uit

Als je de tijd wil nemen om blogs te schrijven moeten er zo min mogelijk afleidingen om je heen zijn.

Afleidingen zorgen ervoor dat je niet in de creatieve flow blijft van het schrijven. Zet je radio en tv uit als je niet kan schrijven met geluiden om je heen.

En doe het internet van je mobiele telefoon uit zodat je geen meldingen ontvangt. Dan kan je in een korte tijd lekker doorwerken.

13. Hulp vragen

Hulp vragen is iets wat veel ondernemers lastig vinden. Voor mij is het ook nog steeds lastig. Maar soms kom je ergens niet uit.

Dan zit je met je handen in het haar en weet je niet hoe je dat technische probleem met je website op kan lossen.

De makkelijkste manier om verder te gaan is iemand in te schakelen die je hiermee kan helpen.

14. Planning

Het draait allemaal om een goede planning zodat je tijd vrij maakt om te schrijven. Plan dus ook tijd voor het schrijven van je blogs, mails, en andere dingen.

Het is handig om hier een dagdeel voor in te plannen zodat je meerdere blogs schrijft. Of om met jezelf af te spreken dat je hier elke dag een uur de tijd voor neemt.

Met deze schrijftijd bedoel ik ook daadwerkelijk schrijftijd. Geen afleidingen omdat je iets moet opzoeken op internet, maar echt alleen een Word document waar je in schrijft.

Dit is nodig omdat afleidingen je uit het schrijfproces halen, waardoor het eindeloos duurt voordat je blog eindelijk af is.

beter blog schrijven

15. Kladblokje

Neem altijd een kladblok mee voor als er nieuwe ideeën in je opkomen. Deze ideeën zijn waardevoller dan je in eerste instantie dacht.

Het kan een nieuw idee zijn voor een blog of misschien wel een e-boek of online training.

16. Tijd inplannen voor andere dingen

Het is goed om niet elke dag bezig te zijn met je blog. Om geïnspireerd te blijven en steeds weer nieuwe blogs te schrijven, is het soms nodig dat je even tijd neemt voor andere dingen.

Door vooruit te werken kan je elke week een blog schrijven, zonder hierdoor achter te lopen of continu met je blog bezig te zijn.

17. online werken

Omdat je als blogger overal inspiratie krijgt, is het handig als je snel een notie kan maken, of snel een stukje verder kan werken aan je laatste blog.

Een omgeving waar je al je notities bijhoudt is dan bij voorkeur ook een online omgeving. Blijf dit bijhouden in Google Dos of Evernotes. Dit zijn gratis programma’s en deze zijn overal te gebruiken.

18. Andere blogs lezen

Een manier om je eigen schrijfstijl te ontdekken is door ook andere blogs te lezen. Misschien vind je het schokkend om scheldwoorden in een blog te lezen, of past dat juist heel erg bij je.

Iedereen heeft een eigen manier van communiceren, door andere blogs te lezen ontdek je wat het beste bij je past.

19. Een blog is nooit af

Met een blog blijf je altijd bezig. Misschien heb je een blog geschreven waar je niet helemaal tevreden over bent. Dan kan je het heel eenvoudig weer aanpassen.

Ook kan je over een jaar een blog van jezelf lezen, en ontdek je dat de manier van schrijven of het verhaal niet helemaal goed overkomt.

Pas het dan weer aan zodat je er helemaal tevreden over bent. Begrijp dan ook dat je altijd blijft werken aan je blog.

20. Organiseer

Om als blogger sneller te werken, is het handig als je alle belangrijke gegevens op een plek verzameld. Organiseer al je zoekwoorden, blogonderwerpen, en interessante titels op een bepaalde plek.

Denk ook altijd na over producten of diensten die je kan aanbevelen met een affiliatelink zodat je een verdienmodel kan koppelen aan je blogs.

21. Een kennisbank

Dit is een manier waardoor je website hoger gaat ranken in Google, en je helpt je bezoeker hier ook nog mee.

Het opzetten van is een kennisbank zorgt ervoor, dat je een kleine Wikipedia op je website plaats, waarbij bezoekers erachter komen wat bepaalde termen betekenen.

statistieken bekijken van blog

22. Statistieken

Als je blogs schrijft wil je natuurlijk dat dit wel wat oplevert. Ten eerste wil je dat er bezoekers naar je website komen.

Daarnaast wil je natuurlijk dat deze bezoekers een volgende actie ondernemen, zoals een gratis gesprek aanvragen, of zich inschrijven op je maillijst.

Het meten van je bezoekers, en de tijd dat je bezoekers doorbrengen op je berichten zijn interessante statistieken.

Blijf hier niet in hangen, want dit brengt het schrijfproces en het plezier voor bloggen in gevaar. Bloggen heeft tijd nodig, die groei waar je naar verlangt komt vanzelf.

23. Laat je niet afleiden

Heb je een dagdeel uitgekozen om je blogs te schrijven? Laat je dan niet afleiden door binnenkomende mailtjes.

Het is zelf beter om een keer per dag je mailtjes te beantwoorden. Dat haalt je anders continu uit je dagelijkse werkzaamheden.

Bij het schrijven is het helemaal lastig om daarna weer in het schrijfproces te komen. De kans is dan veel groter dat het je dan niet meer lukt om het op te pakken.

24. Maak het schrijven makkelijker

Er zijn een aantal handige hulpmiddelen, die elke blogger ondersteunen bij het bedenken van nieuwe blogs, en het schrijven van een nieuw blog.

Een aantal van mijn favoriete tools zijn Semrush, Google docs, Pixabay, Canva en PicResize. Deze tools zijn allemaal gratis te gebruiken.

25. Gebruik maken van je flow

Persoonlijk ben ik er een grote voorstander van om vooruit te werken. Voor mij is het prettig om een keer per maand een hele dag blogs te schrijven, zodat ik altijd een voorraad heb.

Heb je met jezelf afgesproken om elke maandag morgen een blog te schrijven? Dan kan het zomaar zijn dat je nadat je een blog hebt geschreven er helemaal in zit.

Blijf dan gewoon schrijven en verzamel een aantal blogs, zodat je een voorraad hebt voor de hele maand.

een planning maken

26. Maak een planning

Een van de makkelijkste manieren voor het vooruit werken is de kalender na te leven. Maak gebruik van een eenvoudige planning, door gebruik te maken van de seizoenen en met de onderwerpen waar mensen mee bezig zijn.

In januari is iedereen bezig met goede voornemens en sporten. In juni is iedereen juist bezig met het voorbereiden van de vakantie. Speel hier altijd op in met je blogs.

27. Maak altijd prikkelende titels

Wist je al dat een prikkelende titel de aandacht trekt en ervoor zorgt dat mensen je blog lezen. Een titel is dus héél belangrijk.

Naast een lijstje met onderwerpen, is het ook goed om een lijst bij te houden met titels. Doe inspiratie op door Buzzfeed, en maak ook eens gebruik van de gratis Titel hacks van smart blogger.

28. Blogs schrijven

Voordat je een blog schrijft zijn er een aantal dingen die je doet. Eerst denk je na over een onderwerp, dan lees je een van de blogs die bovenin de resultatenpagina staan van Google. Vervolgens denk je na over de onderwerpen waar je over gaat schrijven en ga je aan de slag.

29: Maak gebruik van andere content

Het is niet nodig om alles zelf te verzinnen. Doordat je weet wat de juiste zoekwoorden zijn kan je op internet kijken wat voor blogs er al geschreven zijn, en vervolgens schrijf je hier je eigen verhaal van. Een makkelijk manier om altijd nieuwe blogs te schrijven.

30. Schrijf altijd zoals je praat.

De meeste mensen stellen het schrijven van blogs uit omdat ze geen schrijvers zijn. Het hoeft allemaal niet perfect. In feite is het precies goed als je schrijft zoals je praat.

Deze manier van communiceren leest prettig, en maakt het eenvoudig om je verhaal over te brengen. Jij kan dit ook!

Met de bovenstaande tips weet ik zeker dat jij sneller en beter je blogs kan schrijven. Kom je er nu achter dat het schrijven van blogs niet je ding is, of kan je hier geen tijd voor vrijmaken?

Ontdek het #1 verdienmodel voor het opbouwen van een passief inkomen met je blog

Met maar 1 tot 2 uur per dag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten