Schrijven van SEO teksten: De methode waardoor jij hoger komt in Google

Dit blog bevat affiliatielinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van de links een aankoop doet. Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Lees hier meer over in de affiliate disclaimer.

Het schrijven van SEO teksten moeilijk? 

schrijven van seo teksten

Het schrijven van SEO teksten hoeft niet moeilijk te zijn. Iedereen met een website wil maar een ding en dat is hoog eindigen in Google.

Als je op de eerste resultaatpagina eindigt in Google krijg je gratis organische bezoekers uit Google. Dan is het niet meer nodig om veel geld te steken in advertenties of andere manieren in te zetten om bezoekers te krijgen. 

Het schrijven van SEO teksten is wel een vak apart. Het is niet moeilijk als je maar begrijpt wat Google belangrijk vindt zodat je aan de voorwaarden voldoet van de zoekmachine.

Om je meer inzicht te geven in hoe jij zelf ook SEO teksten kan schrijven heb ik alle belangrijke punten voor je op een rijtje gezet. 

SEO schrijven

Er is veel informatie te vinden over het schrijven van goede SEO teksten. Maar wat moet je nu geloven. Nu kan je overal wel lezen dat elke tekst een zoekwoord nodig heeft waar je bezoeker maandelijks veel op zoekt. 

Ook heb je de plug-in Yoast SEO nodig en moet je ervoor zorgen dat dit stoplicht op groen staat. Een kind kan de was doen toch? Of komt er toch meer kijken bij het SEO schrijven?

Het gaat immers niet om het volstoppen van je tekst met de juiste zoekwoorden. Het is veel belangrijker dat je een waardevolle informatieve tekst schrijft waar je lezer ook echt wat aan heeft. 

In dit artikel zal ik je meer vertellen over de psychologie achter SEO zodat jij alleen nog maar teksten schrijft die resultaten opleveren. 

Schrijven van SEO teksten met de juiste psychologie

SEO schrijven gaat over het schrijven van teksten die hoog eindigen in Google en een bezoeker ook overtuigen om een volgende stap te nemen.

Het schrijven van SEO teksten is niet moeilijk als je maar weet hoe je de zoekwoorden op een juiste manier in je tekst plaatst. 

Wil jij winnen van je concurrenten in je branche dan heb je een aantal dingen nodig:

 • Specifieke zoekwoorden 
 • Een klantgerichte strategie
 • Maak gebruik van psychologie

Het kiezen van je zoekwoorden

SEO teksten schrijven doe je alleen door strategisch gebruik te maken van de juiste zoekwoorden. Dit begint met een eenvoudig zoekwoord onderzoek met semrush.

Bekijk welke zoekwoorden veel worden gebruikt per maand en schrijf hier teksten over. Maak gebruik van hele specifieke zoekwoorden waar weinig concurrenten gebruik van maken. 

Het is dan beter om een tekst te schrijven over het schrijven van seo teksten dan over seo teksten. Hoe langer het zoekwoord hoe specifieker de doelgroep is die hiernaar zoekt. 

Daardoor vergroot je de kans dat je hoog eindigt met dit zoekwoord.

Schrijf voor je lezer

Bij het schrijven van SEO teksten gaat het altijd om de lezer, gebruik dus je gezonde verstand en schrijf een lekker leesbaar stuk. 

Natuurlijk schrijf je de tekst ook voor Google, maar Google hecht veel waarde aan de relevantie voor de bezoeker. Als je tekst leesbaar is en mensen lang op je website blijven dan zal Google je website steeds hoger plaatsen. 

Verplaats je altijd in je klanten en vraag jezelf af wie je product of dienst gaat kopen. Wat is het probleem waar je klant nu tegenaan loopt en waarom heeft hij je hulp nodig.  

Als hij mijn product niet koopt wat gaat hij dan zelf doen om zijn probleem op te lossen. Voor mijn website zijn mijn klanten ondernemers die een eigen website hebben maar nog niet hoog in Google staan.

schrijven van seo teksten

Ze hebben zelf al meerdere blogs geschreven maar hebben daar nog geen resultaten uit behaald. Of ze hebben geen tijd en zin om zelf te schrijven maar zijn wel geïnteresseerd in de mogelijkheden van SEO.

Door beter te worden in SEO is de kans groot dat ze gratis bezoekers krijgen uit Google en is het mogelijk om minder uit te geven aan bijvoorbeeld advertenties. 

Wat zijn onderwerpen waarover ik kan schrijven?

 • Waar moet je op letten als je een eerste blog schrijft.
 • Waarom wil je elke week een blog schrijven.
 • Wat levert een succesvol blog je op.
 • Hoe sta je hoger in Google.
 • Op nummer 1 staan in Google.
 • Hoe krijg je meer gratis bezoekers.
 • Begin vandaag nog met bloggen.

Zo blijf je in bepaalde thema’s schrijven die je weer verbindt met de juiste zoekwoorden waarop je gevonden wil worden. 

Welke gratis SEO tools kan je gebruiken?

Veel mensen hebben een verkeerd beeld als ze denken aan SEO tools. Natuurlijk zijn er dure programma’s. Maar daar hoef je geen gebruik van te maken. Er zijn namelijk ook voldoende gratis alternatieven. 

Google geeft je onderin de resultatenpagina voldoende alternatieven waar je gebruik van kan maken. Dit geeft je inzicht in welke onderwerpen interessant zijn om over te schrijven.

Een andere tool die ik zelf graag gebruik is Semrush. Dit is een handige manier om zoekwoorden te onderzoeken. Elke dag kan je een paar gratis zoekwoorden invullen. Maak hier dan ook gebruik van. 

Gebruik de koopintentie van je bezoeker

Bij het schrijven van SEO teksten let je niet alleen maar op de zoekwoorden en het maandelijkse zoekvolume. Je let juist ook op de koopintentie van de bezoeker. Wat bedoelen we hiermee? 

Met koopintentie bedoelen we de reden waarom iemand ergens naar op zoek is. Soms is een bezoeker alleen maar op zoek naar informatie terwijl de bezoekers met een andere zoekopdracht op zoek is naar een oplossing voor een probleem.

Dan zal hij eerder overgaan tot een aankoop. Dit artikel heb ik geschreven omdat ik weet dat je op zoek bent naar informatie over het schrijven van SEO teksten.

Maar natuurlijk weet ik dat er ook een kans is dat je meer wil leren over het schrijven van SEO teksten en daar vandaag nog mee aan de slag wil. 

Vergroot het aantal bezoekers en je passieve inkomen door de volgende cursus te volgen. 

schrijven van seo teksten

SEO teksten schrijven

In dit artikel geef ik je voldoende tips om vandaag nog betere SEO teksten te schrijven.

Maar als je nog meer wil leren dan is deze training de beste manier om hoger te eindigen in de zoekmachine. Als je een SEO dienst verkoopt gebruik je een ander zoekwoord met een koopintentie.

In dat geval gebruik je het zoekwoord SEO tekst laten schrijven. Dat sluit dan mooi aan bij je dienst als SEO schrijver. De woorden laten schrijven zijn dan woorden met een bepaalde koopintentie. 

Als een bezoeker in Google zoekt naar SEO teksten laten schrijven is het wel duidelijk dat hij de SEO teksten wil uitbesteden. Dan is de inhoud van je tekst heel anders dan deze tekst. 

Het is daarom belangrijk om erbij stil te staan wat het doel is van elke tekst die je schrijft. Wil je lezer informeren, wil je de lezer een actie laten uitvoeren of schrijf je de tekst voor de lezer met een koopintentie. 

Zoekwoorden met een koopintentie

Nu zijn er verschillende zoekwoorden waarin een duidelijke koopintentie zit verstopt. Denk hierbij aan woorden als:

 • Goedkoopste
 • Kopen
 • Beste Aanbieding
 • Goedkoopste aanbieding
 • Laten maken
 • Vergelijk
 • Beste

Als je een zoekwoord planner gebruikt zoals bijvoorbeeld de Google keyword planner dan is het goed om eens te kijken naar de CPC. De CPC is een bedrag wat de adverteerder betaald voor elk zoekwoord. 

Hoe hoger het bedrag is hoe waardevoller de woorden zijn en hoe meer concurrentie er op deze zoektermen is. 

Hoe lang moet een SEO tekst zijn? 

Er is niet een vast aantal woorden te bepalen. Het is veel belangrijker dat jij waardevolle blogs schrijft en je hele verhaal deelt. Zijn dit 300 woorden? 500 woorden of 1000 woorden? 

Het verschilt per artikel en per persoon. Zelf kies ik ervoor om minimaal 1000 woorden te gebruiken. Zorg er wel voor dat de inhoud super waardevol is anders heeft het geen zin om een lange SEO tekst te schrijven. 

Ondersteun je tekst met afbeeldingen

Een tekst alleen is niet voldoende, het moet een lust voor het oog zijn om naar te kijken. Maak je tekst dus interessant door voldoende afbeeldingen toe te voegen of statistieken te laten zien die je tekst ondersteunen.

Dat zal ervoor zorgen dat je zowel de lezer als de scannende lezer een goede ervaring geeft. Vermaak je bezoeker zo veel mogelijk en voeg video’s toe of animaties als die een toegevoegde waarde hebben voor je tekst. 

schrijven van seo teksten

Laat je bezoeker je teksten delen

Voor mij is Pinterest een van de kanalen waar ik veel bezoekers door krijg. Hier ben ik dagelijks actief maar ik doe dit niet alleen. 

Mijn bezoekers delen de artikelen ook voor mij. Dat is een hele fijne manier om je website te laten groeien. Maak het je bezoeker dus altijd zo makkelijk mogelijk om je teksten te delen. 

Maak je website waardevol

Een goede positie krijgen in Google kost tijd. Een van de dingen die je zelf kan doen vanaf het begin is zorgen voor een sterke link building.

Binnen je website kan je meerdere artikelen naar elkaar laten doorlinken. Hoe meer interne linkjes aan elkaar zijn verbonden hoe beter de positie van je website is. 

Dit zal er ook voor zorgen dat je bezoeker langer op je website blijft, door op verschillende linkjes te klikken komt hij op verschillende artikelen terecht en blijft hij verder lezen. Dat waardeert Google enorm. 

Het kost tijd

Het schrijven van SEO teksten kost tijd. Elke week blijf je nieuwe teksten schrijven. Ook werk je steeds weer aan het verbeteren van je website. Doordat je hier constant mee bezig zijn zal je steeds meer groeien. 

Staar je niet blind op alle succesverhalen en bepaal je eigen strategie. Als je blijft werken aan je website krijg je na verloop van tijd steeds meer bezoekers en komen daar vanzelf klanten uit. 

Heb je nu genoeg van het zelf proberen en wil je de juiste dingen gaan doen meld je dan vandaag nog aan voor de training de winstgevende webshop formule. 

Dan weet ik zeker dat het schrijven van SEO teksten je zeker weten gaat lukken. 

Verander je kabbelende blog in een bloeiende online business en leid het vrije leven dat je wél gelukkig maakt!

Ontdek hoe jij met je blog geld verdient en vrijheid voor jezelf creëert

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten