schrijftips om goede blogs te schrijven

De beste schrijftips om ijzersterke blogs te schrijven

Schrijftips om te beginnen met bloggen.

Het is niet nodig om de beste schrijver te zijn.
Ook als je niet goed bent in grammatica is het mogelijk om je eigen blogs te schrijven. Heb je het idee dat dit heel moeilijk en technisch is dan heb je het echt mis. Met een simpele WordPress website is het zeer eenvoudig om je verhalen en kennis te delen.

Je eerste blog schrijven

Het is natuurlijk heel spannend om je eerste blog de wereld in de sturen. Ik weet nog goed dat ik mijn eerste blog schreef en het super spannend vond. Nadat je een bericht publiceert kan de hele wereld het lezen. Dat is een prachtige kans om meer mensen te bereiken Dat wil jij toch ook? Maak dan gebruik van de volgende schrijftips.

schrijftips

Gebruik de volgende schrijftips.

Leesbare tekst

Zorg voor een leesbare tekst. Niets is zo frustrerend als een dokter die in vaktaal praat. Schrijf zelf dus niet in vaktermen maar schrijf op dezelfde manier als hoe je in het dagelijkse leven praat.

Schrijf elke dag 

Maak elke dag tijd om te schrijven. Doe dit tien minuten of een kwartier. 
Door dit met pen en papier te doen maak je er een creatieve schrijfoefening van. 
Als je elke dag schrijft is het heel makkelijk om elke week een blog te delen

Lees het een paar dagen later door

Het helpt mij altijd om een paar dagen later mijn blog nog eens door te lezen. Voor mij werkt het niet goed om mijn geschreven tekst meteen te verbeteren. Als ik het een paar dagen later nakijk haal ik alle foutjes er veel sneller uit. 

 

schrijftips om beter te schrijven

Verschillende lezers

Veel mensen lezen niet de hele tekst. De tekst wordt gescand in de vorm van een F. De bovenkant, de intro van de tekst is het belangrijkste. De rest van de tekst is minder belangrijk voor deze lezers. 

Hoe nemen deze lezers dan de informatie op? 

  • Gebruik bullet points in je tekst
  • Veel witruimte geeft rust bij het lezen.
  • Verwerk dikgedrukte woorden die belangrijk zijn
  • Maak gebruik van afbeeldingen en video’s

Waarom schrijf je dit blog?

Voordat je een blog schrijft is het nodig dat je erover nadenkt wat de bedoeling is van je blog. Wil je dat mensen zich inschrijven voor een Webinar, deel dan een blog met een waardevolle tip waarin je op een laagdrempelige manier verteld over dit Webinar.

 

Ontvang de laatste e-commerce trends en blogtips

* indicates required

Vink onderstaande vakje aan om de blogtips te ontvangen.

Je kan je op elk moment weer uitschrijven als je niets meer wil ontvangen.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Gebruik niet dezelfde woorden

Als je een blog schrijft over dit artikel komt dit meerdere keren voor in je tekst. Als je de tekst doorleest en het je opvalt dat de tekst niet lekker leesbaar is verander het woord dan door een synoniem. Het woord tekst verander je dan in blogtips.

Het doel

Het doel van je blog is natuurlijk meer verkeer naar je website, meer inschrijvingen op je mail lijst en meer omzet. Vergeet niet dat het allemaal gaat om het schrijven van goede inhoud. Deel waardevolle tips en kennis uit je vakgebied. 

Wil je nu echt aan de slag gaan met je zakelijke blog en gebruik maken van een content strategie. Neem dan contact met mij op. 

 

Vandaag nog beginnen met bloggen

Na het lezen van dit artikel weet je dat je geen genie hoeft te zijn om blogs te schrijven. Voor elke ondernemer is het mogelijk om elke week een blog te delen. 

De voordelen van een blog

  • Laat zien dat jij de expert bent in je branche
  • Maak de verbinding met je doelgroep
  • Door je blog kan je op een laagdrempelige manier je aanbod delen
  • Krijg meer verkeer naar je website
  • Zorg voor meer inschrijvingen op je maillijst

Wil je dat ik je help met het verbeteren van je blogs?

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *