Review van Making sense of affiliate marketing

Dit blog bevat affiliatielinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van de links een aankoop doet. Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Lees hier meer over in de affiliate disclaimer.

beoordeling makings sense of affiliate marketing

Vandaag geef ik mijn eerlijke mening over de cursus: making sense of affiliate marketing van Michelle (eigenaar van makingsenseofcents.)

Als je er al een tijdje over nadenkt om een cursus te volgen over affiliate marketing weet je hoe belangrijk het is om een cursus te volgen van iemand die verstand heeft van dit verdienmodel.

De cursus die je gaat volgen moet zo praktisch zijn zodat je precies weet hoe jij dit kan toepassen. Anders heb je er nog niets aan. 

Michelle verdient al jaren haar inkomen met haar blog, ze verdient veel geld met affiliate marketing. 

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je blog. Een van de mogelijkheden is advertenties op je website te zetten.

Het nadeel van dit verdienmodel is dat je veel bezoekers moet krijgen voordat dit echt wat oplevert. 

Als je niet weet hoe je aan deze bezoekers kan komen is het een moeilijke manier om geld te verdienen met je blog.

Terwijl affiliate marketing veel makkelijker is en je hiervoor ook geen duizenden bezoekers nodig hebt. 

Wat is affiliate marketing?

Als blogger ben je eigenaar van een eigen website. Je schrijft over een bepaald onderwerp en richt je op één bepaalde doelgroep.

Deze doelgroep komt steeds terug naar je website om meer te lezen over je laatste recepten, over het moeder zijn of over gezond afvallen. 

Je schrijft dus constant over dezelfde onderwerpen en de kans is groot dat je in je teksten een product of dienst benoemd wat je gebruikt en waar je onwijs enthousiast over bent.

Zonder dat je het doorhebt promoot je op deze manier dit product. Stel je voor dat jij je lezers laat doorklikken en zij dit product kopen?

Dan heb je een verdienmodel toegevoegd aan je blog. Dat noemen we ook wel affiliate marketing. 

Waarom de cursus making sense of affiliate marketing?

Ik begon met mijn blog en wist al snel dat ik hier een verdienmodel aan moest koppelen. Wat dat precies was wist ik in eerste instantie niet. 

Je website volgooien met advertenties is een manier om hiermee geld te verdienen maar dat voelde voor mij niet heel natuurlijk.

Daarnaast heb je bizar veel bezoekers nodig voordat dit echt wat oplevert. Daarom was ik nieuwsgierig naar andere verdienmodellen.

Affiliate Marketing sprak me aan omdat ik hiervoor geen eigen product hoefde te ontwikkelen maar wel dingen kan promoten waar ik in geloof en wat ik zelf gebruik. 

Michelle van Making sense of cents is net al mij ook een blogger die over financiële vrijheid schrijft.

Ik lees haar blogs regelmatig en vind haar inkomens rapporten heel bijzonder, ze verdient per maand meer dan 10.000 dollar. Dat allemaal met affiliate marketing. 

Omdat er zoveel verschillende cursussen zijn over affiliate marketing was ik heel specifiek op zoek naar een cursus over affiliate marketing voor bloggers.

Making sense of affiliate marketing is heel erg geschikt voor bloggers. 

Geld verdienen met je blog

Wie is Michelle Schroeder-Gardner?

Michelle is eigenaar van haar populaire financiele blog makingsenseofcents.com. Ze begon in 2012 met bloggen, dit deed ze puur als hobby.

Toen ze met haar blog begon werkte ze nog gewoon in loondienst, ze had nooit gedacht dat ze van haar hobby haar werk kon maken. 

Op dit moment verdient Michelle 100.000 dollar per maand en 50.000 dollar is afkomstig van affiliate marketing. Sinds 2015 reist ze de wereld rond met haar man.

Haar blogs zijn niet alleen maar terug te vinden op haar eigen website maar ook op grote sites als Forbes, Huffington Post en nog veel meer grote websites. 

Waarom ben ik zo fan van affiliate marketing? 

Als je begint met je blog heb je nog geen duizenden bezoekers. Veel mensen denken dat je pas wat gaat verdienen met een blog na een paar jaar. Maar dat is dus niet nodig.

Je kan veel sneller met een blog verdienen als je gebruik maakt van affiliate marketing. De cursus van Michelle is een kleine investering van 197 dollar.

Deze investering heb ik na een paar maanden weer terugverdient. Door de cursus van Michelle zijn mijn blog inkomsten enorm toegenomen en stijgen ze elke maand steeds meer. 

Naast deze waardevolle cursus maak je ook deel uit van een Facebookgroep waar je al je vragen kan stellen.

Zo hoef je het niet helemaal alleen te doen maar maak je deel uit van een hele grote groep bloggers. 

Waarom heb je dit nodig?

Je bent zoveel tijd kwijt aan je blog. Het is heerlijk om te schrijven en je boodschap met de wereld te delen. Maar hoe fijn is het als je daar ook nog een mooie vergoeding voor ontvangt.

Begrijp me goed, je promoot alleen maar producten die je zelf gebruikt en waar je in gelooft. De lessen van deze cursus zijn zo waardevol dat jij er een plan opstelt zodat je precies weet hoe jij affiliate marketing kan gebruiken voor je blog.

Als je net begint zal je de lessen een aantal keer moeten doornemen voordat je het helemaal in de vingers krijgt.

Maar als alle puzzelstukjes eenmaal op zijn plaats vallen dan heb je veel meer plezier om aan je blog te werken. Affiliate marketing is altijd bedoeld om je lezers te helpen.

Schrijf jij over milieuvriendelijk speelgoed voor je kinderen dan promoot je het speelgoed wat je zelf koopt. Ben je een groot fan van minimalisme deel dan wat jij wel en juist niet koopt.

Op deze manier ben je altijd oprecht en betrouwbaar voor je lezers terwijl je meer verdient met je blog.

Het grote voordeel van deze cursus is dat je deze kan doornemen als beginnende blogger maar ook als ervaren bloggen. 

beoordeling makings sense of affiliate marketing

Wat leer je in making sense of affiliate marketing?

De cursus makings sense of affiliate marketing bestaat uit 6 modules. Er staan meer dan 40 lessen voor je klaar.

Er is een werkboek en er zijn verschillende opdrachten die je doorneemt. Dat is nog niet alles want er staat ook nog een hele behulpzame Facebookgroep voor je klaar.

Onderdelen van de cursus:

 • Wat is affiliate marketing en waarom is dit een geweldig verdienmodel?
 • Wat heeft Michelle gedaan om 300.000 dollar te verdienen met 1 blogpost?
 • Hoe kan jij de juiste producten kiezen, een strategie opzetten en deze producten promoten?
 • Hoe verdien je meer met de producten die je promoot?
 • Hoe verkoop je zonder vertrouwen te verliezen van je volgers?
 • Met welke juridische zaken moet je rekening houden?
 • Hoe kan je Pinterest inzetten voor affiliate marketing?
 • Welk hulpmiddel heb je nodig voor affiliate marketing?

Wat leer je in elke module?

Module 1:

In deze module leer je alles over de basis van affiliate marketing. Wat is dit precies en waarom is dit een geweldige manier om geld te verdienen als blogger. 

Ook leer je hoe je met affiliate marketing passief inkomen kan opbouwen zodat je minder hard hoeft te werken maar je dag en nacht geld verdient met je blog. 

Module 2:

In deze module zal je meer leren over affiliate netwerken en hoe jij je hierbij kan aanmelden. Wat moet je precies doen om producten te promoten en hoe verbind je dit met je blog?

Ook leer je hoe je verkeer krijgt naar je blog om te starten met affiliate marketing, waarom betrouwbaar zijn belangrijker is dan veel bezoekers.

Je ontdekt welke producten passen bij je blog en je lezers zodat je deze kan promoten. In deze module ontvang je een schema met meer dan 80 producten die je kan promoten, dit is geschikt voor verschillende niches. 

Module 3:

In deze module volg je meer de wettelijke eisen waar je aan moet voldoen als je gebruik maakt van affiliate marketing.

Dit is meer gericht op de Amerikaanse markt maar toch is het raadzaam om dit op te volgen. Je ontdekt waarom het nodig is om van affiliate links niet volgbare links te maken voor Google.

Daarnaast ga je in op wettelijke eisen van de VS, leer je meer over een affiliate disclaimer zodat je juridisch goed bezig bent. 

Module 4: 

Deze module gaat meer in op het verbeteren van je inkomsten op een manier die vertrouwen wekt bij je lezers.  Je ontdekt hoe je affiliate links maakt die er niet spammerig uitzien. 

Ook kom je erachter wat de juiste producten zijn om te promoten, hoe je op een authentieke manier je lezer overtuigd om dit product te kopen, en hoe je bonussen kan aanbieden om mensen die twijfelen over de streep te krijgen.

Je bekijkt ook je 10 best gelezen blogs om erachter te komen of je hier een een affiliate product aan kan toevoegen. 

Module 5:

Module 5 gaat meer in op het opzetten van strategieën om je producten te promoten. Michelle heeft een werkblad voor je gemaakt waarbij er verschillende dingen zijn die jij kan doen om meer te verkopen. 

Denk hierbij aan het schrijven van beoordelingen, het interviewen van de eigenaar van een product, een aanbeveling pagina maken, of een stappenplan uit te schrijven van een softwareprogramma of een product.

Deze module geeft je alle handvatten om nu echt aan de slag te gaan. 

Module 6: 

De laatste module zal ervoor zorgen dat je affiliate inkomsten alleen maar toenemen. Je ontdekt hoe je al je inkomsten in de gaten kan houden.

En weet welke dingen je regelmatig moet controleren zodat je inkomsten niet in gevaar komen. 

Ook ontdek je hoe je de relatie met de affiliate marketing manager blijft onderhouden zodat je altijd op de hoogte blijft van nieuwe acties. Dit kan je weer gebruiken voor nieuwe promoties. 

beoordeling makings sense of affiliate marketing

Bonussen:

Dat is nog niet alles, er zijn ook een aantal bonussen die je kan gebruiken zoals een stukje over hoe jij Pinterest kan inzetten voor je blog.

Hoe jij altijd goedgekeurd wordt voor partner programma’s, je leert hoe je meer verdient met Facebook advertenties. 

Ook staat er een schrijfstrategie voor je klaar zodat je meer verkoopt door je manier van schrijven en helpt de affiliate checklist je met het maken van goede affiliate links. 

Wat vind ik leuk aan de cursus?

Het maakt het eenvoudig om dit te gebruiken

Door deze cursus weet je in een korte tijd wat affiliate marketing is en kan je het ook inzetten. Michelle laat je zien met verschillende voorbeelden hoe je dit kan gebruiken zodat jij de stappen alleen nog maar hoeft te volgen. 

Hierdoor is affiliate marketing geschikt voor zowel beginners als ervaren bloggers. De cursus helpt je om de basis te begrijpen en zorgt ervoor dat je precies weet hoe jij dit verdienmodel kan gebruiken.

Daarnaast helpen de vragenlijsten en het werkboek je om erachter te komen welke producten je nu en juist niet moet doornemen. 

Door de cursus regelmatig door te lopen en alles weer te herhalen blijf je actief aan de slag om je inkomsten te verhogen. 

De lage prijs

Als je voor een klein bedrag kan leren hoe je elke maand honderden of duizenden euro’s kan verdienen met je blog dan is een kleine investering echt de moeite waard. 

Het is natuurlijk wel noodzakelijk dat je alle stappen ook echt gaat toepassen maar als je dit gaat doen zal je steeds meer verdienen met je blog. 

Regelmatige updates

Michelle plaats regelmatig nieuwe onderdelen in de cursus zodat je elke keer weer wat nieuws leert als je de cursus doorneemt.

Voor mij is dit een groot pluspunt, vooral omdat ik leer door herhaling. Ik zal een cursus altijd meerdere keren herhalen voordat de stof er helemaal inzit. 

De facebookgroep

In deze groep worden er dagelijks meerdere berichten geplaatst en als je met een brandende vraag zit zal er snel op je worden gereageerd. 

Dat is een groot pluspunt waar ik veel aan heb gehad. Soms ben je ergens zo lang bezig dat je er niet meer uitkomt.

Hoe fijn is het dat je dan je vraag kan stellen aan anderen die ook onderdeel zijn van deze cursus. 

Wat vind ik niet leuk aan de cursus?

Om je mijn eerlijke mening te geven moet ik natuurlijk wel eerlijk zijn. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten aan deze cursus.

Om je een eerlijk beeld te geven deel ik deze zwakke punten ook met je. 

Geen video’s maar alleen maar tekst

In de meeste cursussen die ik heb gevolgd zitten video’s, persoonlijk vind ik het prettig om te zien wie er aan de andere kant van het scherm zit.

Ook kan het behulpzaam zijn als iemand anders zijn scherm met je deelt zodat jij precies de stappen kan volgen. Deze cursus bestaat dus alleen uit tekst.

Als je veel moeite hebt met lezen of er lang over doet om teksten door te nemen is het goed om erbij stil te staan dat je dan wat langer de tijd nodig hebt om deze cursus door te nemen. 

Puur gericht op Amerika

Deze cursus is gericht op de Amerikaanse markt, dit zie je terug in de module over wetgeving. Hierin worden onderdelen behandeld die niet van toepassing zijn in Nederland.

Zoals de affiliate disclaimer die je op elke blogpost moet plaatsen. Ik volg de adviezen altijd op omdat ik zeker wil weten dat het juridisch allemaal goed staat op mijn blog. 

Wat ik jammer vond is dat de producten en diensten die Michelle aanbiedt puur gericht zijn op Amerika, als eigenaar van een soortgelijk blog had ik gehoopt meer van haar suggesties te kunnen gebruiken.

Het is dan jammer als je zelf op zoek moet gaan naar soortgelijke producten. Nu heb je een idee van de cursus en wat je hier van kan verwachten.

Met deze revieuw van making sense of affiliate marketing weet je zeker dat dit de beste cursus is om door te nemen als beginnende of ervaren blogger. 

Bekijk hier: making sense of affiliate marketing

beoordeling makings sense of affiliate marketing

2 reacties op “Review van Making sense of affiliate marketing”

  1. Hey Emma dat is vervelend dat je nog weinig inkomsten haalt uit je affiliate producten. De making sense of affiliate marketing cursus heeft mij enorm geholpen.
   Je kan ook kijken naar de cursus van Jacko Meijaard. Deze cursus is een stuk goedkoper en in het Nederlands, alles is makkelijk te volgen en via filmpjes wordt alles zeer duidelijk uitgelegd. De cursus kun je hier bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten