fbpx
Pinterest voor webshops

Pinterest voor webshops, zet jij Pinterest al in?

Pinterest voor webshops

Pinterest is een social media wat eigenlijk meer een zoekmachine is. Het is een kanaal wat je inzet als je veel bezoekers wil krijgen naar je webshop.

Daarom moet je gebruiken maken van dit platform. Als je eenmaal onder de knie hebt hoe het platform werkt en jij er je voordeel mee kan doen gaat je webshop enorm groeien.

Door Pinterest krijg je namelijk automatisch bezoekers en stijgt je omzet. Begin hier dus zo snel mogelijk mee. 

Pinterest voor webshops

Wat is Pinterest?

Pinterest is voor veel mensen een platform wat alleen maar voor huismoeders is en oma’s die breien. Dit stoffige imago past niet bij het platform.

Pinterest is namelijk een kanaal waar mensen aankopen plannen voor de toekomst. Dit kan gaan om het inrichten van de babykamer of een bruiloft.

Het gaat hier om de dingen die mensen interessant vinden, daar bewaren mensen foto’s van. Het is dan ook een visueel platform, het draait allemaal om de afbeeldingen.

De mensen op Pinterest bewaren verschillende afbeeldingen op borden die ze een naam geven. Bijvoorbeeld babykamer. Jij wil met de afbeeldingen van je webshop natuurlijk wel op een van deze borden terecht komen. 

Hoe maak jij gebruik van Pinterest

Er zijn twee verschillende manieren om gebruik te maken van Pinterest. De eerste is de makkelijkste manier, installeer de Pinterest pin-it button op je website en laat bezoekers de afbeeldingen van je blogs en producten opslaan in een van de borden. 

Als de bezoeker dan over de afbeelding heen scrolt komt er een knop tevoorschijn. De bezoeker kan dan je afbeeldingen bewaren op een van de borden. 

De beste manier is natuurlijk een Pinterest business account te maken en hier je afbeeldingen op te bewaren. Dit kan je doen voor elk product maar kan je ook doen voor de verschillende blogs die je schrijft over je producten. 

Voor elk blog wat ik schrijf ontwikkel ik tien verschillende afbeeldingen. Dat doe ik door tien prikkelende titels te verzinnen en vijf verschillende afbeeldingen te gebruiken voor deze titels.

pinterest voor webshops

Voordeel van Pinterest

Het grote voordeel van Pinterest is dat de afbeeldingen 3,5 maand actief blijven. Dat betekent dat de afbeeldingen veel langer zorgen voor bezoekers naar je webshop dan een post op Facebook of Instagram.

Daarom is Pinterest voor webshops de beste manier om veel bezoekers te krijgen!

Afbeeldingen van Pinterest

Het draait op Pinterest dus allemaal om de juiste afbeeldingen. De afbeeldingen zijn altijd in een lifestyle setting. Denk dus niet aan afbeeldingen met een witte achtergrond zoals je op je verkooppagina gebruikt.

Het gaat om foto’s waarbij de tafel is gedekt met servies, of een foto waarbij je de kleding draagt. Mensen willen zien hoe ze je product kunnen gebruiken en waarom ze je product nodig hebben.

Laat mensen echt zien wat je product gaat opleveren voor je klanten. Verkoop je een mixer, deel dan een video waarin je supersnel je eieren op klopt en laat zien hoe je dit gebruikt.

Gebruik afbeeldingen waarbij je producten worden gebruikt in het dagelijkse leven, of dit nu om het dragen van een tas of het kleedje van de hond is maakt niet uit. De dagelijkse setting werkt heel goed op Pinterest.

Het is goed om te weten dat gezichten het niet goed doen op Pinterest. Ook werken donkere kleuren niet goed, gebruik dus veel lichte afbeeldingen maar schetst wel een realistisch beeld. 

Pinterest gebruiken voor je blog kan ook. Dat doe ik zelf door lifestyle foto’s te gebruiken en hier een tekst overheen te plaatsen. Dat is de beste manier waardoor je veel verkeer naar je website krijgt. 

pinterest voor webshops

Pinterest afbeeldingen maken


Zelf maak ik altijd gebruik van het gratis programma Canva. Hier staan meerdere afbeeldingen voor je klaar die je kan gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat mensen op je afbeelding klikken moet je de aandacht trekken. Dat doe ik door een prikkelende titel te plaatsen over de afbeelding.

Als je een afbeelding plaatst op je profiel moet je ook een beschrijving invullen. Pinterest is een zoekmachine en daarom moet je voor elke afbeelding een beschrijving invullen met de juiste zoekwoorden. 

Dit kan je heel eenvoudig opzoeken door een woord in te vullen in de zoekbalk bovenin. Dat gebruik ik ook regelmatig om nieuwe blogs te schrijven wanneer ik even geen inspiratie heb.

We hebben allemaal wel eens hulp nodig en Pinterest geeft precies aan waar mensen naar zoeken. Doe hier dan ook je voordeel mee.

Wil je ook meer verdienen met je blog?

Vraag dan nu het gratis e-boek aan en ontdek wat de stappen zijn die ik heb gezet om meer te verdienen met mijn blog .

Marketing door

Wil je ook aan de slag gaan?

Pinterest voor webshops is een essentieel onderdeel van de online marketing. Als jij je webshop wil laten groeien heb je zoveel mogelijk bezoekers nodig.

Dan wel de juiste bezoekers, de bezoeker met een koopintentie. De bezoeker die op Pinterest aankopen samenstelt heeft een koopintentie.

Daarom wil jij op de borden van deze mensen terecht komen. Nu sta je misschien te springen om aan de slag te gaan maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen. 

Wat moet je doen om Pinterest in te zetten?

  • Maak een business account aan bij Pinterest.
  • Maak een profielnaam en vul in de beschrijving en je profielnaam een aantal zoekwoorden in.
  • Verbind je website en je profiel met elkaar door de verificatiecode op je website neer te zetten. De makkelijkste manier is dit te doen met Yoast SEO. 

Maak tien verschillende borden en vul de beschrijving met zoekwoorden. Plaats op deze borden afbeeldingen van je eigen producten (lifestyle setting foto’s) en bewaar afbeeldingen van andere gebruikers.

Maak er een gewoonte van om elke dag actief te zijn met Pinterest. Bewaar afbeeldingen van anderen en deel foto’s van jezelf. 

Wil jij ook op de automatische piloot bezoekers?

Ben je er klaar mee om maar aan te rommelen en wil je een strategie gebruiken die echt werkt. Door mijn blog met Pinterest te verbinden krijg ik wel 20.000 bezoekers per maand.

Deze methode werkt dus echt. Wil jij ook Pinterest voor webshops leren gebruiken? Meld je dan aan voor de training de blog llike a boss cursus 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.