hoe werkt Pinterest

Hoe werkt Pinterest? (Zo krijg je gratis bezoekers naar je blog)

Dit blog bevat affiliatielinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van de links een aankoop doet. Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Lees hier meer over in de affiliate disclaimer.

Hoe werkt Pinterest?

hoe werkt Pinterest

Hoe werkt Pinterest en wat voor resultaten kun je er mee bereiken? Pinterest is een sociaal medium wat nog niet veel wordt ingezet door blogger en marketeers.

Terwijl het een geweldig platform is waarmee je een continue stroom van bezoekers op gang brengt.

Voor mijn bespaarblog levert het me maandelijks 20.000 bezoekers op. In dit blog zal ik je meer vertellen over Pinterest en hoe je dit precies gebruikt.

Klaar om ook een gigantische stroom bezoekers te krijgen? 

Wat is Pinterest precies

Voor iedereen die nog niet bekend is met Pinterest zal ik je er eerst even wat over vertellen. Pinterest een virtuele Google. Pinterest staat bekend om de vele mooie plaatjes. Die plaatjes zijn allemaal te vinden door de juiste zoekwoorden.

Daarom noem ik Pinterest ook wel een virtuele Google. Het mooie hiervan is dat je afbeeldingen heel lang zichtbaar zijn, wel 3,5 maand. Dat is veel langer dan de zichtbaarheid van een post op een ander sociaal media platform. 

Wat zijn pins

De pins zijn de afbeeldingen die te zien zijn op Pinterest. Nu zijn er afbeeldingen te zien van een vakantie, kinderkamer maar ook afbeeldingen over recepten, gadgets, kamperen en blogs. Voor elke niche zijn er verschillende afbeeldingen te vinden.

Als blogger is het grote voordeel van het maken van deze afbeeldingen dat je heel makkelijk doorklikt naar je blog. Daar zit dan ook het goud. Als jij goede afbeeldingen maakt en mensen nieuwsgierig maakt om door te klikken gaan je bezoekers aantallen flink toenemen. 

Wat zijn Pinterest borden

De afbeeldingen op Pinterest bekijk je omdat je inspiratie wil opdoen voor het doen van inkopen voor je tuin, babykamer of iets anders.

Die afbeeldingen wil je opslaan, dit doe je op je borden. Als blogger maak ik verschillende borden waar ik mijn eigen pins op bewaar.

Ik gebruik dan verschillende borden die passen bij de onderwerpen waar ik over blog en waar mijn doelgroep op zoekt. Ik wil natuurlijk wel gevonden worden door mijn doelgroep. 

hoe werkt Pinterest

Wat zijn repins?

Nu is er nog een groot voordeel aan Pinterest. Dat zijn de repins. Dit betekent dat andere gebruikers op Pinterest je pins weer voor je gaan delen. Dat is natuurlijk weer goed voor je bereik en daardoor groeit je profiel ook alleen maar. 

Zelf plaats ik ook altijd afbeeldingen in mijn blogs. Zo geef ik de lezer de mogelijkheid om mijn blog op te slaan op zijn borden. Dit is fijn voor de lezer zodat die het later nog een keer kan teruglezen maar is natuurlijk ook goed voor mijn bereik. 

Hoe werkt Pinterest en wat deel je precies?

Er zijn verschillende soorten afbeeldingen die je ziet op Pinterest. Zo zijn er verschillende infographics met waardevolle informatie zoals bijvoorbeeld een workout voor een hele maand. Er zijn afbeeldingen van recepten, er zijn afbeeldingen van kleding, producten, blogs en video’s. 

Zelf ben ik elke dag actief op Pinterest. Ik sla een aantal afbeeldingen op van anderen op mijn borden. Daarnaast deel ik dagelijks nieuwe afbeeldingen waardoor ik mijn doelgroep nieuwsgierig maak naar mijn blogs. 

Voor wie is Pinterest een goed idee?

Ik denk dat Pinterest een geweldig kanaal is als je op een gratis manier veel bezoekers wil krijgen naar je website, blog of webshop. Het is daarnaast een fijn platform als je zelf visueel bent ingesteld en je producten of diensten op een mooie manier kunt promoten. 

Met Pinterest moet je wel consistent zijn voordat het een constante stroom van bezoekers oplevert. Maar als je de tijd en de energie steekt in een social platform is het slim om dat te doen met Pinterest. 

Met een goede Pinterest strategie laat jij je blog enorm groeien. Je krijgt er niet alleen bezoekers door maar met een goed plan haal je ook nog eens klanten uit je blog!

Waarom ik Pinterest gebruik voor mijn blog

Ik heb verschillende sociale media platformen gebruikt om uit te proberen wat ik zelf prettig vind. Maar ik merkte dat ik het vervelend vond om continu te posten op Facebook en Instagram zonder resultaat.

Met Pinterest is dat heel anders. Afbeeldingen die ik jaren geleden heb gedeeld leveren me continu bezoekers op. Pinterest is voor mij dan ook een geweldig middel om mijn blog te laten groeien. 

Waarom ik tijd steek in Pinterest

Pinterest afbeeldingen hebben een langer effect dan een post op sociale media. Daar is het niet mogelijk dat een bericht van vorig jaar nog steeds bezoekers oplevert.

Dat vind ik dan ook zonde van mijn tijd. Ik gebruik liever een platform wat continu bezoekers en klanten oplevert.

Wat moet je doen om Pinterest zakelijk te gebruiken

Als je Pinterest zakelijk wil gebruiken moet je een zakelijk profiel gebruiken. Dit is helemaal gratis te maken, het grote voordeel van een zakelijk profiel is dat je de statistieken kunt bekijken. 

Jij wil natuurlijk wel weten welke afbeeldingen worden bewaard en worden aangeklikt. Dat helpt je om meer van dezelfde soort afbeeldingen te maken. 

hoe werkt Pinterest

Neem even mijn stappenplan door om goed te leren hoe Pinterest werkt. 

Nu weet je hoe Pinterest precies werkt

Pinterest is het kanaal waar ik mijn pijlen op richt. Het is het enige sociale media platform wat me continu bezoekers oplevert. Ik blijf natuurlijk actief op het platform en deel continu nieuwe afbeeldingen.

Maar de oude afbeeldingen blijven voor me werken wat heel fijn is. Nu weet je dus hoe Pinterest werk en is het tijd om aan de slag te gaan. 

Wil jij een continue stroom aan bezoekers naar jouw website? Dan moet je zorgen dat jij met jouw diensten en producten dé oplossing bent naar dat droomleven! 

Leer alles over Pinterest!

Ontdek dé manier voor meer verkeer, naamsbekendheid en verkopen in minder tijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten