grootste fouten bloggers

Wat zijn de grootste fouten van bloggers (maak jij ze ook?)

Dit blog bevat affiliatielinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van de links een aankoop doet. Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Lees hier meer over in de affiliate disclaimer.

De grootste fouten van bloggers

grootste fouten bloggers

Misschien dacht je wel blogger werkt niet. Is dat zo of heb jij een van de grootste fouten gemaakt die veel bloggers maken?

De kans is groot dat je begon met een missie om anderen te helpen met je verhaal en kennis.

Je blog is alleen nooit van de grond gekomen omdat niemand je ontdekte. Je weet dat er bezoekers nodig zijn voordat je klanten krijgt.

Zonder bezoekers maak je nu eenmaal niet van je blog je bedrijf. Wil jij weten wat je fout hebt gedaan? 

Deze fouten heb ik ook gemaakt

Toen ik begon als blogger maakte ik de ene na de andere fout. Ik had geen idee wat ik aan het doen was. Ik had een passie voor schrijven en dacht dat als ik over van alles en nog wat schreef er vanzelf wel bezoekers zouden komen.

Voor sommige bloggers werkt dit maar voor de meeste bloggers niet. Daarom besloot ik me te focussen op één onderwerp en alleen daar over te bloggen. Het was mijn doel om de expert te worden in die niche.

Als je nu geen idee hebt wat je aan het doen bent is het goed om eens na te denken of jij op dit moment de expert bent in je vakgebied. 

Als ik het overnieuw kon doen

Persoonlijk denk ik dat je van elke ervaring weer iets nieuws leert. Daarom zie ik mijn complete bloggers reis als een waardevolle leerschool.

Als ik helemaal opnieuw kon beginnen zou ik stoppen met het bloggen met losse flodders. Ik heb namelijk heel lang over van alles en nog wat geschreven.

Ik wist nooit waar ik mijn volgende blog over moest schrijven en voor mijn lezers was het niet duidelijk waar ik nu de expert in was. Dat zou ik meteen anders doen een volgende keer. 

Daarnaast zou ik meteen blogs schrijven met de juiste zoekwoorden. Dat is nodig om hoger te eindigen in de zoekmachine en gratis bezoekers te krijgen. Als jij dit nu nog niet doet begin er dan vandaag mee!

Seo niet op orde hebben

SEO is essentieel om je blog te laten groeien en gratis bezoekers te krijgen uit Google. Doordat jij een goed zoekwoord onderzoek doet weet je waar je doelgroep naar zoekt en daar schrijf jij dan vervolgens je blogs over.

Als je goede relevante blogs schrijft en je lezers verder helpt word jij de go to girl voor je onderwerp. Dat helpt je vervolgens om van je lezers klanten te maken. 

Bloggen zonder doel

Vroeger schreef ik een blog om maar wat nieuws te publiceren. Ik was constant bezig om nieuwe content te maken maar er zat geen doel achter.

Ik schreef in het wilde weg zonder te begrijpen waarom ik nieuwe blogs aan het schrijven was. Nu weet ik dat een blog een doel heeft, lezers laten inschrijven in je mail funnel, je aanbod promoten of je SEO verbeteren. 

Geen plan hebben voor je blogs

Blogs zijn een eerste stap in je aanbod. Het is gratis content waardoor je onbekende mensen helpt met je kennis. Daarom moet het logisch zijn dat je alleen maar blogs schrijft over de onderwerpen die passen bij je aanbod en de problemen van je lezer. Zonder plan schrijf je maar in het wilde weg en dat is zo zonde van je tijd!

Geen geld verdienen met je blog

Bij het opzetten van mijn blog had ik geen plan om geld te verdienen met mijn blog. Ik had geen idee hoe ik er geld mee kon verdienen en dat kwam vanzelf wel. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, daar moet jij wat voor doen. Jij moet dus een plan maken om inkomsten uit je blog te halen. Dit kan op de volgende manieren. 

  • Advertenties met Google Adsense
  • Verkoop je eigen producten
  • Wordt affiliate en promoot producten van PayPro
  • Schrijf gesponsorde blogs

Een funnel om geld te verdienen

Als je een plan hebt bedacht om geld te verdienen met je blog heb je een funnel nodig. Een manier om van je lezers nieuwe klanten te maken.

Mijn advies is om dat te doen met een mail funnel. Verzamel meteen emailadressen van je lezers om in contact te blijven. 

Jij kan dan mailtjes sturen over je nieuwste blogs maar ook je aanbod promoten. Het is de beste manier om onder de aandacht te blijven van lezers die al interesse hebben in je content. 

De grootste fouten van bloggers waardoor je blog maar een hobby blijft

De meeste bloggers beginnen hun blog met een missie. Die missie is anderen mensen helpen met hun verhaal en dat is natuurlijk prachtig.

Als jij van je blog je online bedrijf wil maken moet je erachter komen hoe je omzet haalt uit je blog. De grootste fouten van de meeste bloggers is geen plan te hebben om klanten te halen uit hun blog.

Dit is iets waar ik je graag mee help in de blog like a boss cursus. 

Wil je een fulltime inkomen verdienen met je blog?

De meeste bloggers beginnen hun blog om er een inkomen mee te verdienen. Maar waarom verdienen de meeste bloggers niet zo veel met hun blog? De meeste bloggers zijn geen geboren online ondernemers.

Dit is toch een vak apart, dit is iets wat je moet leren. Als je van jezelf weet dat je niet goed bent in verkopen en sales ga dan niet je eigen aanbod verkopen maar ga dan aan de slag als affiliate en promoot een aanbod wat goed past bij je blog. 

Heb je een hekel aan het schrijven voor bedrijven ga dan geen gesponsorde content schrijven. Jij bepaalt zelf wat je doet met je blog. Maar als je een inkomen met je blog wil verdienen moet je wel een plan bedenken om aan de slag te gaan. 

Maak de grootste fouten van bloggers niet!

De grootste fouten van bloggers zijn dan ook bloggers zonder zoekwoorden, niet aan de slag gaan met SEO en geen plan hebben om de volgende stap te nemen.

Als jij van je blog je online bedrijf wil maken moet je dit allemaal op de juiste manier opzetten. Dan maak je van je blog je online onderneming.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten