winstgevende webshop opzetten

Hoe krijg je gratis verkeer naar je webshop

Je website is af, elke dag kijk je in de statistieken hoeveel bezoekers je website hebben bekeken.  Maar er gebeurt helemaal niets. Verspil geen tijd door alleen maar naar je statistieken te kijken en kom in actie zodat je gratis verkeer krijgt naar je website.

Bloggen voor je bedrijf

Een blog is een waardevolle tool voor je online marketing. Door een blog toe te voegen aan je website zorg je ervoor dat je website een levendig presenteer kaartje wordt van je bedrijf. 

En daarnaast is het een gemakkelijke manier om gratis verkeer te krijgen naar je website. Hou er wel rekening mee dat dit een oplossing is voor de lange termijn. Regelmatig nieuwe blogs toevoegen aan je website is essentieel als je met je blog gratis verkeer wilt krijgen.

Een blog is dus een artikel over een onderwerp waar je veel van af weet.
Maar wat vind je doelgroep nu interessant om te lezen? Je verplaatsen in je doelgroep is onderdeel van het schrijf proces want waar zijn je ideale klanten naar opzoek en wat voor problemen ervaren ze op dit moment? 

Een blog is dan ook een middel om een probleem op te lossen. In deze blog staat het probleem centraal dat je geen bezoekers krijgt naar je website. Dit is voor veel ondernemers een groot probleem, vooral als je eigenaar bent van een webshop.

Gebruik zoekwoorden in je blogs

Je schrijft een blog met als doel je ideale klant te helpen zijn probleem op te lossen.  Denk er eens over na waar je klant naar op zoek is. Op Google vul je waarschijnlijk dagelijks wel een zoekopdracht uit. Dit doe je dan niet met één woord maar hier gebruik je meerdere zoekwoorden voor.

Als je weet wat voor zoekwoorden je doelgroep gebruikt speel je hier handig op in door deze zoekwoorden te gebruiken in je blogs. Gebruik deze zoekwoorden dan in je titel, in je internetlink en in de beschrijving die Google vertoont als iemand je blog ziet in het overzicht. 

Mocht je nu geen idee hebben hoe je dit kan opzoeken maak dan gebruik van Google. Als je een zoekwoord intypt zie je onderaan een aantal suggesties waarop mensen nog meer zoeken. Maak hier handig gebruik van als je op zoek bent naar goede blogonderwerpen.

Krijg gratis verkeer met je blog door de volgende tips te gebruiken

Verbind Pinterest met je blog

Een andere manier om gratis verkeer naar je website te krijgen is door Pinterest te verbinden met je blog. Ik geloof in de kracht van Pinterest omdat de levensduur van een pin gemiddeld 3,5 maand is.
Daarom is het in mijn ogen dan ook een krachtig middel om in te zetten in combinatie met een blog.

Als je een pin ontwikkeld voor je blog dan maak je gebruik van een afbeelding, deze afbeelding bewerk je dan met tekst. Over de afbeelding kan je tekst plaatsen, dit kan je doen in het programma canva.

Denk er in je tekst goed over na waarom mensen je blog moeten lezen.
Wat gaan ze leren, wat levert het ze op om je blog te lezen. Maak dit duidelijk in een titel die mensen nieuwsgierig en enthousiast maakt, een titel waar mensen wel op moeten klikken. 

Combineer je blog en Pinterest met elkaar om veel gratis verkeer naar je website te krijgen. Door deze tactieken kan je dus op een hele gemakkelijke manier, gratis verkeer krijgen naar je website. Kom dus in actie en ga lekker aan de slag.

Wil je ook gratis verkeer naar je website maar heb je geen tijd om zelf aan de slag te gaan?  Neem contact met mij op en we kijken samen wat ik voor je kan betekenen.

Download het e-boek gratis

* indicates required

Vink onderstaande vakje aan om de blogtips te ontvangen.

Je kan je op elk moment weer uitschrijven als je niets meer wil ontvangen.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

gratis e-boek voor webshops

1 thought on “Hoe krijg je gratis verkeer naar je webshop”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *