geld verdienen met Pinterest

Hoe kun je geld verdienen met Pinterest?

Dit blog bevat affiliatielinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van de links een aankoop doet. Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Lees hier meer over in de affiliate disclaimer.

Geld verdienen met Pinterest

geld verdienen met Pinterest

Wil je geld verdienen met Pinterest maar weet je niet hoe je dat moet doen? Als je een kijkje op Pinterest neemt zie je het ene na het andere prachtige plaatje voorbij komen.

Pinterest staat er vol mee en je weet dat het goed gaat zijn voor je blog om hier ook gebruik van te maken.

Maar hoe doe je dat dan en welke pins moet je maken om omzet te halen uit Pinterest? Allemaal vragen die ik ook had toen ik met Pinterest begon.

Ik zal je in dit blog alles vertellen over hoe je geld kunt verdienen met Pinterest. 

Wat is Pinterest?

Voor iedereen die geen idee heeft van wat Pinterest precies is zal ik het even kort uitleggen. Pinterest is een visuele Google. Er zijn verschillende plaatjes te vinden als je zoekt op een onderwerp.

Zo zijn er afbeeldingen te vinden van je favoriete auto maar ook van een wieg voor de babykamer of een recept om je oma’s appeltaart te maken. Pinterest staat vol met mooie plaatjes die je kunt opslaan op een van je borden. 

Veel mensen gebruiken Pinterest om een toekomstige aankoop te verzamelen. Denk dan aan het inrichten van een babykamer of het vieren van een bruiloft. 

Waarom is dit visuele platform goud waard

Voor de meeste bloggers is Pinterest nog redelijk nieuw. Ze hebben geen idee hoe fijn dit platform is om je blog te laten groeien. Helemaal als je het vergelijkt met andere sociale media kanalen. Een pin (een afbeelding) op Pinterest die je deelt is namelijk nog wel 3,5 maand actief. 

Vergelijk je dit met andere sociale media dan is het verschil groot. Zo moet je op een platform als Facebook of Instagram blijven posten om zichtbaar te blijven.

Bij Pinterest is dat heel anders. Zo leveren sommige pins die ik jaren geleden heb gemaakt nog steeds bezoekers op vandaag de dag. Dat is heel bijzonder want dit zijn allemaal gratis bezoekers die naar mijn blog komen. 

Hoe gebruik je Pinterest voor je blog

Je begrijpt nu wel dat ik een grote fan ben van Pinterest. Het is een kanaal wat ik inzet om al mijn blogs mee te promoten. Zo groeit mijn blog enorm en komen er continu bezoekers naar mijn websites. Maar hoe werkt Pinterest precies? 

Het is eigenlijk heel simpel. Jij moet goed worden in het promoten van je blogs. Het schrijven van je blogs is de eerste stap, het promoten is een volgende belangrijke stap.

Dit doe je door voor elk blog een aantal mooie pins te maken die de aandacht van je doelgroep trekt. Zodat ze wel moeten doorklikken. Blijf je dit continu doen dan heb je een hele sterke Pinterest strategie die je continu bezoekers oplevert. 

Wat doet ik elke dag op Pinterest

Ik weet hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan Pinterest. Daarom ben ik er elke dag actief. Ik zorg ervoor dat ik zelf afbeeldingen van anderen bewaar op mijn borden. Dit waardeert Pinterest enorm en maakt mij een normale gebruiker. 

Daarnaast deel ik elke dag meerdere pins om mijn blogs te promoten. Op deze manieren blijf ik continu mijn blogs promoten en komen er continu bezoekers naar mijn blogs. 

Hoe promoot ik mijn blog op Pinterest

Voordat ik een blog ga promoten op Pinterest denk ik altijd goed na over de problemen van mijn doelgroep. Waar hebben ze hulp bij nodig en hoe kan ik de aandacht trekken met een prikkelende titel. 

Dit is namelijk heel belangrijk als je wil opvallen op Pinterest. Er zijn al zoveel andere bloggers die deze strategie al hebben ontdekt. Als ik een paar titels heb ontdekt voor een blog zoek ik naar mooie goede afbeeldingen die passen bij het blog en maak ik mijn pins in Canva. 

Vervolgens deel ik de afbeeldingen en kijk ik welke afbeeldingen het populairst is. Dat helpt mij weer om meer pins te maken die het goed doen. 

Meer bezoekers krijgen door Pinterest

Een van de grote voordelen van Pinterest is dat mijn bezoekers enorm door het dak zijn gegaan door deze strategie te gebruiken. Als je wil winnen met je SEO strategie dan weet je dat je geduld moet hebben.

Het duurt lang voordat Google je hoger laat eindigen in de zoekresultaten. Wil je vanaf dag één meteen je publiek bereiken? Dan heb je een plan nodig.

Voor mij is dat Pinterest. Het heeft mij geholpen om elke maand 20.000 bezoekers te krijgen naar mijn bespaarblog. 

geld verdienen met Pinterest

Hoe kun je geld verdienen met Pinterest?

Jij wil natuurlijk weten hoe je nu geld kunt verdienen met Pinterest. Er zijn verschillende manieren die goed werken en die zal ik hieronder even met je delen. 

Maak affiliate pins

Ben je affiliate en promoot je producten van anderen? Dan is het mogelijk om pins te maken die naar de salespage van het product gaan wat je promoot.

Doe je dit dan is het wel nodig dat je in je beschrijving vermeld dat het een affiliate pin is. Dit doe je door de hashtags ad en affiliate te vermelden. 

Mijn advies is wel om meer pins te maken die naar je blog gaan dan affiliate pins te maken. Ik denk dat het slim is om 80% van je pins naar je blog te laten gaan en 20% affiliate pins te maken. 

Maak pins naar je salespage

Hoe doe je dit als je geen affiliate bent? Je maakt pins die naar je eigen salespage gaan. Als je dit doet hoef je geen extra hashtag in je beschrijving te plaatsen.

Wel is het goed om niet al je pins naar je salespage te laten gaan. Probeer meer pins naar je blog te laten gaan dan naar je salespage. 

Maak pins naar je lead magnet

Wil je meer leads verzamelen voor je maillijst? Dat is een slimme eerste stap om daar klanten uit te halen. Hoe gebruik je Pinterest om meer inschrijvingen te krijgen? Je maakt pins die naar je opt-in pagina gaan. Het mooie hiervan is dat dit helemaal gratis is. 

Maak pins naar je webshop

Heb je een eigen webshop naast je blog? Maak dan pins die naar je webshop gaan. Maak hierbij ook weer een verdeling waarbij je pins maakt naar je blog en pins maakt naar je webshop. 

Geld verdienen met Pinterest is echt mogelijk!

Er zijn dus verschillende manieren om geld te verdienen met Pinterest. Deze verschillende pins hebben mijn blog enorm geholpen om te groeien. Pinterest is dan ook het enige kanaal waar ik mij op focus als het gaat om het halen van klanten uit mijn blog. 

Wil jij opvallen met je pins en ook klanten halen uit je blog? 

Neem dan dit Pinterest e-book door en ga aan de slag met je eigen Pinterest strategie. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten