webshop voorbereiden voor feestdagen

Belangrijk e-commerce nieuws voor je webshop

Als eigenaar van een webshop wil je op de hoogte blijven van het laatste e-commerce nieuws. Vandaag deel ik de laatste ontwikkelingen zodat je helemaal op de hoogte bent van het laatste e-commerce nieuws. 

Wat zijn de laatste trends?

Videomarketing

Video neemt steeds vaker afbeeldingen over. Het laastste e-commerce nieuws is dat veel winkels hier ook op inspelen. Dat is een logische ontwikkeling omdat er wordt geschat dat 80% van de online content eind 2020 voor 80% uit video zal bestaan. 

De voordelen van video zijn groot. De potentiele klant ziet het product, in het geval van asos is dit kleding. Door de video ziet de klant de kleding op iemand en kan meteen inschatten of een aankoop gewenst is. Dit verkleint  de drempels om te kopen en vergroot de conversies. 

 

belangrijkste e-commerce nieuws

Voice search

Heb je al een Google home aangeschaft of maak je gebruik van siri op je telefoon? Deze twee mogelijkheden zijn beide spraak gestuurde zoekopdrachten.

De verwachting is dat er in 2020 vijftig procent van de zoekopdrachten bestaat uit spraakopdrachten. 

Het grote verschil met normale zoekopdrachten

  • Het is sneller om informatie op te zoeken
  • Het is makkelijker omdat je geen gebruik maakt van een menu
  • Het is doelgerichter,  bestel een spijkerbroek maak 38 is een zoekopdracht die je kan geven aan siri. 
  • De gebruiker twijfelt dan ook minder over een aankoop

Social selling

Het kopen door sociale bewijskracht wordt steeds groter. De invloed van beoordelingen en influencers zal alleen maar toenemen de komende tijd. 

belangrijkste e-commerce nieuws

Zelfde dag bezorgd

Een van de grootste ontwikkelingen in e-commerce is dat het allemaal sneller en makkelijker moet gaan. De consument wil zijn bestelling zo snel mogelijk ontvangen. Het liefst nog dezelfde dag. 

Mobiele gebruikers

De meeste mensen gebruiken alleen nog een mobiele telefoon in plaats van een computer. Onder milenials is de smartphone zelfs het meest gebruikte apparaat. 

Steeds meer mensen kopen dan ook via een mobiele telefoon. Het is dus essentieel dat je webshop ook goed werkt op een mobiele telefoon. 

Personalisatie

Een persoonlijke winkelbeleving is heel belangrijk. Dat is ook het geval voor webshops. Hoe kan je nu voldoen aan deze ervaring? Door persoonlijke aanbevelingen te doen.

Stel je voor dat een klant een product bekijkt dan wil je dat er een relevant ander artikel wordt weergegeven. Dit verhoogt de conversie. Let er wel op dat het een relevant artikel is. 

belangrijkste e-commerce nieuws

Langzame website

Een van de grootste conversie killers is een te langzame website.  
De gebruikers van tegenwoordig hebben weinig geduld en daarom moet informatie snel worden gevonden. Een lange wachttijd verlaagd dan ook de conversies.  

PWA webshop

Een van de laatste trends zijn de progressieve web apps. 
Dit zijn normale  websites met de functies van een mobiele app.

Dankzij de techniek van deze apps kan er een snelle gebruiksvriendelijke app worden gebouwd. Een website die is gebouwd met deze techniek is daarnaast ook nog steeds beschikbaar op desktop. 

Nu ben je op de hoogte van het laatste e-commerce nieuws. Met welke ontwikkelingen ben jij al bezig? 

 

 

Download het e-boek gratis

* indicates required

Vink onderstaande vakje aan om de blogtips te ontvangen.

Je kan je op elk moment weer uitschrijven als je niets meer wil ontvangen.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Winstgevende webshop formule

1 thought on “Belangrijk e-commerce nieuws voor je webshop”

  1. Ӏ was suggested this blog by my ⅽousin. I’m not ѕure whether this post is written by him as nobody else ҝnow such detailed about my ԁifficulty.
    Үou are incredible! Thanks!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *