Dit blog bevat affiliatielinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van de links een aankoop doet. Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Lees hier meer over in de affiliate disclaimer.
E-commerce bedrijven maak deze fouten niet meer!
Misschien ben je wel heel enthousiast over je bedrijf. Hierover praten is één ding maar hier vol passie en enthousiasme over schrijven is voor veel ondernemers nog niet zo makkelijk. Ik zie helaas dat veel e-commerce bedrijven de plank volledig misslaan.
Veelgemaakte fouten van veel e-commerce bedrijven
1. Je vind je website niet belangrijk
Hoeveel aandacht besteed je aan de teksten van je website? Denk je dat het niet belangrijk is hoe je website eruit ziet en wat voor teksten je schrijft? Dan heb je het toch echt mis.
Misschien weet je dit nog niet goed maar waardevolle informatie op je website is de nieuwe manier om je SEO te boosten. Dit zorgt ervoor dat je hoger in de zoekmachines terecht komt en helpt je ook om als een expert over te komen in je vakgebied.
Maak je de volgende fouten:
- Je hebt een kennis gevraagd om een simpele website te maken die je gebruikt als digitale cv.
- De teksten die je schrijft op je website vind je doelgroep niet interessant.
- Je schrijft heel onregelmatig een nieuwe blog en dit staat niet hoog op je takenlijst.
Ik vind dat je beter verdient. Vind jij ook niet? Zorg ervoor dat je originele, creatieve en waardevolle content deelt in je blogs. Door deze waardevolle informatie te delen zorg je ervoor dat je doelgroep graag met je wilt samenwerken.
2. Je bent niet zichtbaar?
Ben je bang om het anders te doen, om echt op te vallen? Blijven hangen in je vaste patronen geeft je misschien een veilig gevoel maar dit levert je niet de gewenste resultaten op. Ik weet zeker dat je geen saaie teksten wilt gebruiken voor je website maar er echt uit wil springen ten opzichte van je concurrenten.
Hoe ga je er nu voor zorgen dat je echt gaat opvallen? Een goede manier om te werken aan je zichtbaarheid is een stukje persoonlijkheid te laten zien op je website. Laat zien wie je bent en zorg ervoor dat mensen je leuk vinden.
3. Je schrijft niet voor je doelgroep
Maak niet de fout om je website te gebruiken als presenteerkaartje van jezelf. Het gaat niet om jou maar om je doelgroep. Het gaat om de klanten, de mensen die wat bij je gaan kopen.
Schrijf al je teksten dan ook specifiek voor je ideale klanten. Misschien heb je nu het gevoel dat je moet laten zien dat je de beste bent in je branche. Je gebruikt verschillende vaktermen en probeert zo professioneel over te komen. Maar helaas begrijpt je doelgroep hier helemaal niets van.
Gebruik je vaktaal op je website dan veroorzaak je de volgende problemen:
- Je doelgroep is verward en weet niet goed wat je precies bedoeld
- Je lezers klikken snel weg omdat ze er niet achter komen hoe je producten of diensten ze verder gaan helpen.
- De lezers krijgt geen goed gevoel bij je bedrijf en zal niet meer terugkeren naar je website.
Wil je dit verbeteren? Ga dan op zoek naar je ideale doelgroep en schrijf in hun spreektaal.
4. Je geeft geen antwoord op de meest gestelde vraag
Voordat je een antwoord kan geven op deze vraag moet je wel weten wie je ideale doelgroep is. Je doelgroep vindt het niet interessant om te lezen over de laatste ontwikkelingen in je vakgebied of hoe tevreden jij bent met je bedrijf.
Ze willen antwoord op een hele simpele vraag.
Wat levert dit mij op?
Je kunt de hele dag vertellen over je bedrijf maar als je niet duidelijk maakt wat de voordelen zijn voor je klanten dan verliezen zij hun interesse. De kans is groot dat elk bedrijf verteld dat zij de beste zijn dus daar heeft je doelgroep niets aan. Het is daarom nodig dat je klanten duidelijk maakt hoe je producten of diensten je klanten verder gaan helpen.
5. Je gebruikt onvoldoende foto’s
Een veelgemaakte fout bij de over mij pagina is dat er alleen wordt ingegaan op de geschiedenis van het bedrijf. De geschiedenis, de laatste ontwikkelingen en de gewonnen prijzen zijn een leuk presenteerblaadje van je bedrijf.
Er wordt dan ook gedacht dat dit er voor zorgt dat je vertrouwen opbouwt maar dit is helaas niet het geval. Mensen kopen van mensen en als je geen foto’s gebruikt van jezelf of van je team dan zien de bezoekers van je website een onpersoonlijk bedrijf. En dit maakt geen goede indruk.
Help je bezoekers om je beter te leren kennen door het plaatsen van enkele foto’s. Laat zien dat je met je team op een beurs was of een prijs hebt gewonnen. Het geeft je bedrijf dat menselijke aspect wat we nodig hebben voordat we ergens klant worden.
Gebruik je website op een slimme manier zodat het je bezoekers niet meer afschrikt maar meteen een goede eerste indruk maakt.