werken aan je onilne zichtbaarheid

Hoe schrijf je een SEO blog?

Wil je gaan bloggen om hoger in Google terecht te komen?

Dan wil je wel dat je blogs ook gelezen worden door je ideale klanten.
Want je tijd is kostbaar en de kennis die je deelt die is waardevol. Het doel van je blogs is natuurlijk dat er op de automatische piloot nieuwe klanten een kennismakingsgesprek bij je afsluiten of een product bij je kopen.

Misschien is het je nog niet helemaal duidelijk wat een SEO blog is. Dit is een artikel wat verschijnt op je website. Als je deze op de juiste manier schrijft word je gevonden door de zoekmachines.

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je zichtbaar bent en daarvoor is het nodig dat je gebruik maakt van Seo teksten op je website.

SEO blogs schrijven

Stel jezelf een aantal vragen voordat je een blog schrijft

Voordat je een blog gaat schrijven is het belangrijk dat je jezelf een aantal vragen stelt. Dit zorgt ervoor dat je met een duidelijke focus je verhaal gaat schrijven.

Voor wie schrijf je de tekst?
Wat is het doel van je tekst?
Wat wil je dat de lezer doet naar aanleiding van het lezen?

Ga op zoek naar de juiste zoekwoorden

Een SEO tekst is een tekst met de juiste zoekwoorden. Deze zoekwoorden gebruikt je ideale klant om iets op te zoeken. Google bepaalt aan de hand van de zoekwoorden wie er in de top tien van de zoek resultaten verschijnt.

Een Seo blog gebruikt de juiste zoekwoorden op een strategische manier in de tekst. Hierdoor geef je de zoekmachine het signaal dat je blog gaat over het onderwerp waar je ideale klant naar zoekt. Hierdoor sluiten de vragen van je lezers precies aan op de inhoud van je blog.

Om de juiste zoekwoorden te ontdekken maak je gebruik van de google zoekmachine.
Type een aantal woorden in de via de zoekbalk en bekijk wat de resultaten zijn die in de balk verschijnen.

Het is niet de bedoeling dat je de tekst vol gaat proppen met de juiste zoekwoorden.
Het is  juist belangrijk dat de tekst lekker leesbaar is en begrijpelijk is voor je ideale klant. Laat de juiste zoekwoorden op een natuurlijke manier terugkomen in je tekst.

Schrijf je blog.

Ik vind het altijd prettig om goed na te denken over de vormgeving van een SEO blog. Als je weet waar mensen naar zoeken speel hier dan op in met het schrijven van je blog.

Stel je voor dat je klanten op zoek zijn naar een manier om snel een blog te schrijven dan kan je in een blog een stappenplan beschrijven waardoor ze in twintig minuten een blog kunnen schrijven.

SEO teksten schrijven

Gebruik de zoekwoorden op de juiste plek.

SEO teksten schrijven klinkt misschien heel ingewikkeld maar dat valt best mee. Zoekmachines moeten de juiste signalen oppikken om te begrijpen waar een tekst over gaat. Dit doe je door de zoekwoorden op de juiste plaatsen te verwerken.

Titel:

Gebruik de juiste zoekwoorden in het begin van de titel, schrijf wel een titel die mensen nieuwsgierig maak en ervoor zorgt dat mensen je tekst willen lezen. De titel is essentieel om mensen te overtuigen om je blog te lezen.

De meta discription

Dit is de korte beschrijving van je blogartikel. Deze beschrijving komt op google te staan als je ideale klant de zoekwoorden invult. Gebruik de beschrijving om iemand te overtuigen waarom hij je tekst moet lezen, wat gaat het hem opleveren. Maak hierin iemand nieuwsgierig zodat hij wel doorklikt.

De URL

De internetlink van je blog moet de zoekwoorden bevatten. Dit maakt het voor de zoekmachines duidelijk waar je blog over gaat.

De inleiding

In de inleiding benoem je kort waar je blog over gaat, hierin benoem je dan ook het zoekwoord. Hierdoor is het meteen duidelijk waar je tekst over gaat.

Tussenkoppen

Gebruik tussenkoppen voor je tekst om ervoor te zorgen dat de tekst lekker leesbaar is. Maar maak ook handig gebruik van je tussenkoppen door hier weer zoekwoorden in te verwerken.

Afbeeldingen.

Gebruik je afbeeldingen in je teksten? Maak dan optimaal gebruik van je alt tags. Als je een afbeelding toevoegt aan je tekst kan je een beschrijving invullen bij de al tag. Gebruik hier ook weer de juiste zoekwoorden.

De conclusie

Schrijf je nog een afsluitende conclusie die duidelijk maakt waar je tekst precies over gaat? Maak dan nog een laatste keer gebruik van je zoekwoorden zodat het nog een keer duidelijk is waar de tekst over gaat. Het voordeel hiervan is dat de mensen die de hele tekst niet lezen maar alleen de conclusie precies zien waar je blog precies over gaat.

Wil je nu ook aan de slag en een SEO blog schrijven?
Wil je dat ik je hiermee help? 

Blog post planner, seo blog schrijven |Annemie Bleeker|

Download het e-boek gratis

* indicates required

Vink onderstaande vakje aan om de blogtips te ontvangen.

Je kan je op elk moment weer uitschrijven als je niets meer wil ontvangen.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

gratis e-boek voor webshops

2 thoughts on “Hoe schrijf je een SEO blog?”

  1. Hoi, handig overzicht!
    Vraagje: waar kun je de meta description in je blog invullen? En … meta description per artikel ?

    Ik hoor graag van je,
    Cynthia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *