wat is storytelling

Blog delen op sociale media: 5 tips om je blog te delen

Blog delen op sociale media

Voordat je een blog schrijft weet je waar je doelgroep naar zoekt. Het zoekwoord onderzoek gebruik je als basis voor je blogs. Dan schrijf je waardevolle content waarmee je gaat winnen in Google. Maar wat dan?

Je blog staat online te schitteren maar niemand heeft het nog gelezen? Hoe kan je er nu voor zorgen dat je blog onder de aandacht komt? 

Maak gebruik van verschillende sociale media kanalen om je blog mee te delen. Eenzelfde blog kan je wel op vijf verschillende manieren delen.

blog delen op sociale media

Kes je sociale media kanalen

De kans is groot dat je niet op elk kanaal evenveel aanwezig bent. Misschien past bijvoorbeeld LinkedIn niet bij je bedrijf en is je doelgroep wel actief op Instagram. 

Het is dus heel verstandig om rekening te houden met het kanaal waar je goed mee overweg kan en waar je ideale klanten ook zijn. 

Het is beter om één of twee platformen te kiezen en daar heel goed in te zijn. 

5 manieren om je blog te delen op sociale media

Maak afbeeldingen voor elk blog

Je tijd is kostbaar en daarom maak je gebruik van je blogs. De blogs die je schrijft zijn de basis van alles wat je online deelt. Vergeet dat niet. 

Daarom ontwikkel je vijf afbeeldingen voor elk blog. Als je helemaal slim bent maak je er vijf per kanaal waar je actief bent. 

Heb je nu geen idee wat je kan ontwikkelen bekijk dan eens onderstaande afbeeldingen.

Deze afbeeldingen gebruik je voor hetzelfde blog. Hierdoor is het heel makkelijk om je blog op een andere manier te laten zien. Het maakt je verhaal visueel zonder dat de afbeeldingen precies hetzelfde zijn. 

Dit maakt het ook nog eens gemakkelijk om je blog te blijven delen. Vooral als je op de lange termijn bezoekers wil krijgen vanuit sociale media.

blog delen op sociale media
blog delen op sociale media

Maak een video van je blog

Maak je content altijd zo visueel mogelijk. Vind je het leuk om video’s te maken maak dan van elke blog een video en deel dit op Youtube.

 Youtube en Google zijn met elkaar verbonden. Je kan het zelfs in kleine stukjes opnemen voor bijvoorbeeld een story voor Instagram.

In de video die je maakt verwijs je steeds weer terug naar je geschreven blog. Je wil immers dat de kijker terugkomt naar je website.  Dat is de bedoeling van je video. Geef dus niet alles meteen weg. 

Maak quotes

Misschien staan er in je blog een aantal uitspraken waar je sterk in gelooft. Herken je er quotes in van bekende mensen dan kan je deze ook delen. 

Probeer hier wat visueels van te maken zodat ze echt opvallen in de tijdlijn. Mensen zijn gek op quotes, we vinden het inspirerend, het roept een emotie op en we herkennen ons in de vele uitspraken. 

Quotes zijn dus hartstikke populair, speel hier dus op in en maak hier afbeeldingen voor. 

blog delen online

Deel een verhaal

Je schrijft een blog om anderen te helpen of te inspireren. Het onderwerp van je blog heeft op een bepaalde manier invloed gehad op je leven. 

Deel een stukje van je verhaal en laat zien waarom dit belangrijk voor je is. Wat heb jij gedaan om dit probleem te overwinnen. 

Een probleem hoeft niet heel grootst te zijn, het kan ook gaan over een verkoudheid of je baby die niet doorslaapt etc.

Ken je de uitspraak fact tell, stories sell. Een bekende uitspraak waar ik sterk in geloof. We maken gebruik van sociale media om sociaal te zijn en om verbonden te zijn met familie en vrienden. 

Voor ondernemers kan dit ene struikelblok zijn. Bekijk het eens met andere ogen, vertel verhalen aan je volgers en maak ze nieuwsgierig over de nieuwste blog. 

Deel een tip

Wat wil je de lezer meegeven, wat is het belangrijkste inzicht voor je lezer? Lees je blog eens door en ontdek hoe je een ander kan inspireren.

Een waardevolle tip kan een gezond recept zijn of een andere oplossing voor een probleem. 
Je blog delen op sociale media is dus niet zo moeilijk als je in eerste instantie dacht. 

Download het e-boek gratis

* indicates required

Vink onderstaande vakje aan om de blogtips te ontvangen.

Je kan je op elk moment weer uitschrijven als je niets meer wil ontvangen.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Winstgevende webshop formule

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *